Ravened: From The Depths

Ravened is een nog jonge metalband daar die pas in 2018 van start ging. De leeftijd van het gezelschap is ook nog vrij jong daar die zich situeren tussen negentien jaar en vierentwintig jaar. En toch straalt hun debuutalbum, deze ‘From The Dephts’, al veel maturiteit uit. Misschien ook wel omdat een paar uit deze line-up heel wat muzikale genen meekregen via hun vaders, of omdat de vaders in kwestie hen in contact brachten met de juiste mensen. Hoe het ook zij, ‘From The Dephts’ van Ravened straalt kracht, energie en maturiteit uit. Het album opent met het instrumentale ‘The Path’, een kort nummer dat niets prijs heeft van de richting die het gezelschap wil inslaan. Daar komt verandering in als de heren zich meteen volledige laten gelden middels ‘Foul Deads’ waar kracht, gedrevenheid en een wilde energie gekoppeld worden aan een strakke melodie. We zullen het maar modern metal noemen terwijl we ondergedompeld worden in een stevige mix van groove metal, thrash metal, melodic metal en death metal die ons vooral doet denken aan het Franse Gojira. Het gezelschap grijpt ons in ieder geval danig naar de keel en blijft ons boeien gedurende de rest van het album zonder dat we echte uitschieters kunnen noteren. Elk nummer opnieuw verbaast het ons dat de rauwe vocalen op punt blijven terwijl die onderwijl ondersteund worden door zwaar beukend geweld met nu en dan een rustiger passage die er voor zorgt dat we heel even op adem kunnen komen. Indien de heren achter Ravened de voetjes stevig op de grond kunnen houden, kan deze ‘From The Depths’ de aanzet zijn voor een fantastische muzikale carrière zeker als ze, wat ze hier afleveren, ook live op een podium kunnen waar maken. Wij, van MUSIKA, noteren deze band in ieder geval als toekomstig topper.

Luc Ghyselen (90)

Jono Music

Tracklist: 1. The Path 2. Foul Deeds 3. Blackened One 4. We’ll Rise 5. Golden 6. Denial 7. Stridsugglan 8. False Conjunction 9. Onyx 10. The Cunning 11. Personal Universe 12. From The Depths