Osi And The Jupiter: Appalachia (ep)

Hou je enkel van beukend geweld met stevige en gierende gitaren? Stop dan maar met verder lezen, want dat vindt je helemaal niet bij Osi And The Jupiter. Liefhebbers van neo-folk en ambient daarentegen kunnen deze drie tracks tellende ep aan hun “wanted”-lijstje toevoegen. Osi And The Jupiter is een Amerikaans duo uit Ohio bestaande uit Sean Kratz (vocals, gitaar, synthesizer) en Kakophonix (cello). De heren slagen erin om heel rust brengende nummers af te leveren die de grootse natuur van hun thuisland weerspiegelt. Opener ‘They Ride Through The Skies On Horse Drawn Chariots’ is een instrumentale track die ook gebruikt wordt in de kortfilm ‘Lost identity’ van Ruth Holder. Het is een mooi opgebouwd nummer die mooi een groots en weids landschap uittekent. Dankzij het gebruik van akoestische gitaar en vooral cello wordt een pak melancholie in het nummer verwerkt. Dat gegeven keert ook terug in de twee overige nummers waar de mooie soepele stem van Sean voor extra rust en kalmte zorgt. Zo is deze ‘Appalachia’ een ongeveer twintig minuten durende rust brengende muzikale reis geworden die ervoor zorgt dat je volledig kan ontstressen na een harde werkdag. Neem er gerust een goed glas van je favoriete drankje bij en laat je wegdrijven op de klanken van Osi And The Jupiter.

Luc Ghyselen (80)

Eisenwald

Tracklist: 1. They Ride Through The Skies On Horse Drawn Chariots 2. Appalachia 3. The Binding Will Of Mountains