Deathstorm: For Dread Shall Reign

Deathstorm is toe aan hun vierde album. Verwacht geen veranderingen. Waarom zou je een formule die werkt trouwens veranderen. Deathstorm is de perfecte synthese van old skool speed metal met een flinke thrash-infusie. Deze Oostenrijkers slagen er telkens weer in om een album te maken waar de energie van af spat zodat je nauwelijks je hoofd stil kan houden. Voorheen werd het werk via High Roller uitgebracht; nu vonden ze onderdak bij Dying Victims Productions. Veel maakt het niet uit voor deze band. De kwaliteit blijft even hoog, tien nummers lang. Wat Suicidal Angels is voor thrash, is Deathstorm voor Speed metal. Vergelijk ze niet met Evil Invaders. Dat zijn twee uitersten binnen het genre. Deathstorm gaat geen grenzen verleggen qua innovatie of snelheid. De sound is duidelijk old skool en rauw / vuil klinkend, maar ook zeer melodisch. Ferl, Mani en Mac zetten met zijn drieën een geluid neer waar velen een moord zouden voor begaan. Maar voor je dergelijke plannen overweegt, ga misschien eerst eens luisteren naar Death Storm. Ze gaan je wel op andere gedachten brengen. Dit is misschien wel de belangrijkste verdienste van Deathstorm. Aangezien ze aanstekelijk als de pest zijn qua sound, ga je er niet aan ontsnappen. En waarom zou je. Deathstorm is als een frisse regenbui na een zwoele zomerdag: heerlijk, maar je pakje houdt er een nat gevoel aan over nadien …

Frederik Blieck (88)

Dying Victims Productions DVP 154

Tracklist: 1. Unforgotten Wounds 2. Blades Of Delusion 3. Bloodlusted 4. Ripping And Tearing 5. Sulphuric Scents 6. The Mourning 7. Funereal Depths 8. Toxic Devotion 9. Stygian Black 10. Human Individual Metamorphosis