Lapsus Dei: Sea Of Deep Reflections

Een metal band uit Chili, geef toe, er zijn er niet zo veel. Toch ken ik er toch nog twee: Charm Designer en Mourning Sun, beiden goede bands. Lapsus Dei zijn hun landgenoten die met ‘Sea Of Deep Reflections’ hun vierde full album uitbrengen. De vorige albums van deze band, opgericht in 1998, ken ik niet. Het was dus een eerste kennismaking met deze band die melodic doom speelt en die was onmiddellijk erg aangenaam. ‘Falling Apart’ is een heel goed, melodieus metal nummer met geslaagde ritmeversnellingen en doomy invloeden, lees zware riffs, maar behoorlijk up tempo. De zang is niet briljant maar zeker niet slecht, vooral bij de tragere stukken klinkt die wel aangenaam in de oren. ‘The Call Of The Sirens’ gaat op hetzelfde elan voort: dit is een combinatie van melancholische metal en melodic doom. Alvast twee prima nummers om mee te beginnen. Op ‘Naufragos’ horen we Spaanse zang i.p.v. Engels, maar dit past wonderwel bij dit nummer wat erg traag en ingetogen begint en eigenlijk nergens echt versnelt. Prachtig gitaarspel horen we op dit nummer. ‘The Last Trip’ gaat er wat ruiger tegenaan en hier horen we voor het eerst grunts. De rest van het album is eigenlijk van hetzelfde kaliber waardoor dit een heel goed album is geworden. Een zeer leuke ontdekking deze Chilenen. Een mooie mix van melodic doom, hier en daar een vleugje melodic death, perfecte afwisseling tussen cleane zang en grunts maar vooral de sfeervolle melodie├źn en super gitaarwerk zorgen voor een grote meerwaarde. Voor fans van o.a. Ghost Brigade, Hanging Garden, Novembers Doom .

Bart Verlinde (85)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. Falling Apart 2. The Call Of Sirens 3. Naufragos 4. The Last Trip 5. Colossal 6. Alone I Break 7. Arrival