Constellatia: The Language Of Limbs

Constellatia is een samenwerking tussen de heren Gideon Lamprecht en Keenan Oakes, beiden afkomstig van Cape Town, Zuid-Afrika. Beiden hebben een verleden. Gideon speelt bij Crow Black Sky en Keenan was lid van het ter ziele gegane Wildernessking. Constellatia ligt in het verlengde van de vermelde bands en mag je omschrijven als post-black metal. Een streepje progressive of shoegaze is dan nooit ver weg. Gelukkig hadden ze het lumineuze idee om de harde black metal vocals af te wisselen met etherische stemmetjes. Die vonden ze bij Alison van Honeymoan en Lucy Kruger. De plaat is een heruitgave van het in eigen beheer uitgebrachte debuut op Season Of Mist. Het had even goed op Prophecy Records of Avantgarde Music gekund. Daarmee weet de kenner dat de gelijkenissen met Saor, Dzo-Nga, Sojourner of Alda geheel toevallig zijn. Vier uitgesponnen nummers krijg je te horen op ‘The Language Of Limbs’ en we mogen nu al verklappen dat ze zeer de moeite zijn. Het is niet dat je veel nieuws zal horen, maar op de een of andere manier grijpt deze muziek toch naar de keel. De vocals van de getergde Keenan worden schaars afgewisseld door de stemmen van Alison of Lucy. De muziek klinkt als shoegaze die ze op smaak hebben gebracht met een stevige dosis black metal. De sfeer is tegelijkertijd melodramatisch en statig. Ik hoor er ook Trees of Eternity in en ergens ver weg Aeonian Sorrow. Alleen maar goede adelbrieven dus en als je me niet gelooft vergewis u dan zelf op hun Bandcamp site.

Frederik Blieck (88)

Season Of Mist

Tracklist: 1. All Nights Belong To You 2. In Acclamation 3.Empyrean 4. The Garden