Jet Jaguar: Endless Nights

Liefhebbers van traditionele heavy metal / speed metal / hard rock hebben er met het Mexicaanse Jet Jaguar een nieuwe band bij om naar uit te kijken. Jet Jaguar werd in 2014 opgestart in Cancun, won in 2017 de heel befaamde “Wacken Open Air Metal Battle”, en komt ons nu zijn debuut voor stellen. ‘Endless Nights’ telt tien tracks die overlopen van de clichés uit het genre. De meezing refreintjes (“oh oh oh ho”) vliegen ons rond de oren en drukken bij ons veelal de pret. Wie zich daar echter niet aan stoort, kan genieten van krachtige vocalen, flitsend gitaarwerk en een stevige en kloeke basis van bass en drums. Twee van de nummers, ‘Tormenta’ en ‘Nunca Más’, worden in het Spaans gebracht maar die steken helemaal niet af tussen de overige, Engelstalige, tracks. Wij houden het voor dit debuutalbum op “goed, zonder meer”, wegens de in zo goed als elk nummer voorkomende meezing momenten.

Luc Ghyselen (60)

Pride & Joy Music PJM 12265

Tracklist: 1. Jet Ranger 2. Mr. Lee 3. Blinding Lights 4. R.O.D. (Race Or Die) 5. Tormenta 6. Up To The Top 7. No Surrender 8. Final Prayers 9. Nunca Más 10. 10.000 Voices