These Streets: Stay Awake

De Amerikaanse hardcoreband These Streets brengt single ‘Stay Awake’ uit als voorloper op het full-album ‘Expect The Worst’ hun vierde plaat (als je ‘Live From The Gutter’ niet meerekent) dat normaal gesproken eind augustus zou moeten verschijnen. These Streets is binnen het hardcore genre zeker geen onbekende maar heeft hier nog geenszins de status van bands zoals Madball of Hatebreed. Maar ‘Stay Awake’ toont nochtans eens temeer dat ze hun plaatsje mogen opeisen. Dit is hardcore in de strikte zin van het woord: korte pompende riffs, rauwe schreeuwende vocals en een opzwepende ritmesectie. ‘Stay Awake’ roept bij ons véél meer dan Madball of Hatebreed de sfeer op van Biohazard. Het tempo dat gaat van retestrak en opzwepend naar dat eerder slepende geluid waarbij ze de melodie heerlijk rallentando laten zakken. Als het komende album enkel knallers bevat zoals deze single, belooft het een dijk van een plaat te worden!

K.H.

Upstate Records