Pretty Maids: Maid In Japan Back To The Future World

Pretty Maids hoeft geen voorstelling meer. Deze doorwinterde rockers zijn springlevend en brengen een nieuw live cd / dvd / BluRay pakket uit, ‘Maid In Japan – Future World Live 30th Anniversary’. Dit is een speciale release waarbij de Denen een volledige uitvoering van hun klassieke album ‘Future World’, oorspronkelijk uitgebracht in 1987, live brengen na meer dan dertig jaar, aangevuld met enkele andere nummers. De opnames gebeurden over twee optredens. “De beslissing om het album in Japan op te nemen lag immers voor de hand aangezien Japan een van onze sterkste markten is sinds de jaren tachtig, en we daar nooit live hebben gefilmd”, zegt zanger Ronnie Atkins. “Ik herinner me beide concerten dat we toen gaven als absoluut leuk met een zeer luid en enthousiast publiek. Ik bedoel, het is altijd een plezier om in Japan op te treden, omdat het een fantastisch en zeer toegewijd publiek is, altijd al geweest. En zo was het op die twee avonden in november 2018.” In de line-up vinden we zanger Ronnie Atkins, gitarist Ken Hammer, bassist Rene Shades, keyboardspeler en guitarist Chris Laney en Allan Sørensen op drum. Dat Atkins het nog altijd kan, is wat tegenstrijdig met zijn recente strijd tegen longkanker. Het bewerken van zijn publiek is de man op zijn lijf geschreven. Alles wordt in een hels tempo gespeeld en de nummers komen ook wat zwaarder over dan het originele werk. Toppers zijn ‘We Came To Rock’ en ‘Rodeo’, die het publiek zeker weten te smaken. ‘Little Drops Of Heaven’ doet bij momenten denken aan Shakra, een erg knap nummer. Dit album komt uit als cd maar ook als dvd en BluRay, met elf nieuwe promotiefilmpjes (die allemaal te horen / te zien zijn op de opname in Tokio), twee documentaires en een aantal interviews. Een erg leuk verzamelschijfje!

Rocking Klingon (86)

Frontiers Records FRCDVD 1029

Tracklist: 1. Fw30 (Intro) 2. Future World 3. We Came To Rock 4. Love Games 5. Yellow Rain 6. Loud ´N´proud 7. Rodeo 8. Needles In The Dark 9. Eye Of The Storm 10. Long Way To Go 11. Mother Of All Lies 12. Kingmaker 13. Bull’s Eye 14. Little Drops Of Heaven 15. Sin-Decade