Wilczyca: Horda

Al gehoord van het Poolse black metal duo Wilczyca? Indien niet, dan ben je nog echt nieuw bij MUSIKA. Wij hadden de “eer en het genoegen” om ook het eerste full-album van dit tweetal – multi-instrumentalist Louve en vocalist Nidhogg – aan je voor te stellen. Nu zijn de heren er al opnieuw met een tweede vijf tracks tellend album getiteld ‘Horda’: van een productief duo gesproken. Zelf waren we niet echt onder de indruk van het eerder aangehaalde titelloze album en ook dit album gaat dezelfde weg op. De heren openen furieus en razendsnel met ‘Wynck’, waarna ‘Horda’ diezelfde weg opgaat. Snedig en furieus met, voor ons althans, onverstaanbare vocalen die scherp door je strot worden geramd. Nee, echt fan zijn we niet. Het instrumentale ‘Echo’ is ook al niet echt ons ding wegens te veel bizarre geluiden die we niet echt kunnen thuis brengen en die ons weinig of niets doen. ‘Miecz na pomazańca’ neemt de draad weer op en dendert op TGV-snelheid over je heen maar breekt opnieuw zo goed als geen potten. Afsluiter ‘Demon’ probeert je net iets meer dan zestien minuten in de ban te houden, maar na een zo goed als een halve minuut hebben wij de indruk dat we alles al gehoord hebben. Ja, snelheid is er op overschot, maar een pakkende koude of kille dreiging, een onderdompeling in donkere duisternis zoals je bij een black metal band mag verwachten, dat vind je hier helaas niet terug. En met een totale tijdsduur van nog geen half uur is dit toch eerder een ep dan een full-album.

Luc Ghyselen (50)

Godz Ov War Productions

Tracklist: 1. Wnyk 2. Horda 3. Echo 4. Miecz na pomazańca 5. Demon