Templar: Knights Of Nuclear Hell Decibelfucking The Charred Remains Of The Christ

Finland en metal: een combinatie die voor ondergetekende wonderwel werkt. We zouden bijna denken dat alles wat daar vandaan komt gewoonweg goud is. Daarom ook dat we dit debuut van Templar even onder de loep willen nemen. Als we het goed hebben werden deze vijf tracks reeds eerder in eigen beheer via een cassette tape op de markt gebracht. Nu krijgt die tape, opnieuw als cassette tape, een herkansing bij Caligari Records. Soms vragen wij ons waarom een bepaalde band geen contract bij een of andere platenmaatschappij kan versieren, maar ook het tegenovergestelde vragen we ons soms af. Waarom Caligari dit werkstuk van Templar echt opnieuw onder onze aandacht wil brengen, blijft ons een raadsel. De vijf tracks die het gezelschap aflevert voor ‘Knights Of Nuclear Hell Decibelfucking The Charred Remains Of The Christ’ zijn een chaotische mix van black metal, thrash metal en speed metal aangevuld met punk invloeden. Het geheel wordt aan een razend tempo over je heen gekapt met super gedreven drumpatronen, woelige bassen, stomende gitaren en rauwe vocalen. Geen van de tracks blijft ons langer dan hun tijdsduur bij en zelf zijn we wat blij als het einde in zicht komt van deze rit: een geseling voor onze oren deze iets meer dan achttien minuten durende rit.

Luc Ghyselen (40)

Caligari records

Tracklist: 1. Decibel Tyrant 2. Flaming Metal Supremacy 3. War Lesbians 4. Templaric Wucia Women 5. Renegade Templar Of The Radiating Deserts