Revenge: Strike.Smother.Dehumanize

Revenge komt uit Canada en hield zich vooral op in de underground black metal / death metal scene. Of daar veel verandering in zal komen met het zesde full-album, weet ondergetekende niet. Of misschien wel, want Revenge werd nu getekend bij Underground Activists, een label dat onder de vleugels van het grote Season Of Mist opereert. Wie Revenge kent, weet wat hij / zij mag verwachten: een portie muzikaal geweld dat aan een rotvaart door de speakers knalt. De fans noemen het bijwijlen geniaal, de niet liefhebbers houden het bij een chaotische geluidsbrij. Tien tracks lang wordt het gaspedaal volledig ingedrukt je onderwijl opzadelend met duister, zo goed als onverstaanbaar, gekrijs, drumroffels die chaos benadrukken en op speed wervelend gitaargeweld waar je geen vat op krijgt. Het geheel komt uit de koker van J. Read, die verder instaat voor de effecten, de drums en de vocalen. Op dit album wordt hij bijgestaan door Vermin (gitaar, bass en effecten), terwijl men voor live concerten ook nog een beroep doet op Haasiophis (bass, vocals). Wat we zelf vinden van dit iets meer dan vijfendertig minuten durend werkstuk? Wel, het is er voor ons toch “over”. Sporadisch een nummer kunnen we nog begrijpen, maar tien op een rij is er meer dan teveel aan. Naar onze smaak is dit gewoon inpluggen, rammen maar en hopen dat er een aantal mensen zijn die dit oppikken en weten te waarderen. Wij zijn daar dus niet bij.

Luc Ghyselen (40)

Season Of Mist / Underground Activists

Tracklist: 1. Reaper Abyss (Real Rain) 2. Reign Power (Above All Born) 3. Oath Violator 4. Salvation Smothered (Genocide of Flock) 5. Human Animal 6. Excommunication 7. Lightning Mythos 8. Self Segregation (System Torched) 9. Death Hand (Strike Dehumanization) 10. Apostasy Imposed (Takeover Mode)