In/Vertigo: Sex, Love & Chaos (ep)

Liefhebbers van classic rock / hard rock moeten zeker de ‘Sex, Love & Chaos’-ep van het Canadese viertal In/Vertigo eens checken. In/Vertigo werd in 2016 opgestart en bestaat uit vocalist Reed Alton, gitarist Shaddy Elsaghir, bassist Duncan McCartney en drummer Keaton Byfield. Een titelloze demo deed het vrij goed en zorgde ervoor dat de band werd opgepikt door Rockshots Records. Met ‘Sex, Love & Chaos’ mag de band dus een nieuwe stap in hun muzikale carrière zetten. Verwacht geen vernieuwingen in de sound van In/Vertigo maar wel heel mooi opgebouwde nummers die perfect passen in het muzikale straatje dat de heren hebben gekozen. Mooie, krachtige en toch soepel klinkende vocalen, smaakvol gitaarwerk en een heel solide basis van bass en drums zijn de uitgangspunten in het genre, en dat heeft dit kwartet goed begrepen. Voeg daar aan toe dat er een stevige en energiek drive van de nummers uit gaat en je begrijpt dat In/Vertigo wel eens groot zou kunnen worden in het (sub)genre. Zelf schuiven ze ‘The Night’ naar voor als single. Deze knap rockende song heeft een bluesy inslag met een mooie ronkende basslijn, een eerder rustig tempo, mooie klassevolle vocalen en een smaakvolle gitaarsolo. Wij, van MUSIKA, hadden eerder voor de afsluiter van dit schijfje als uithangbord gekozen. ‘Take It’ bevat alles wat een goed nummer hoort te bevatten: een heel mooie opbouw, subliem gitaarwerk (check de gitaarsolo!), machtige vocalen met schitterende hoge uithalen, … Kortom, hier zit alles verpakt in een nummer met mooie wisselingen in tempo en ritme als toemaatje. Indien je dus liefhebber bent van classic rock / hard rock check dan heel zeker deze ep van In/Vertigo. Zeg niet dat we je niet hebben ingelicht als de band plots heel groot zou worden!

Luc Ghyselen (90)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Chains 2. Bad Enemy 3. The Night 4. Take It