Azziard: Liber Secundus – Exégèse

Uit de buurt van de Franse hoofdstad Parijs komt deze ‘Liber Secundus – Exégèse’ eraan. Dit is meteen het vierde full-album van Azziard, een gezelschap dat in 2001 werd opgestart en voor een mix zorgt van black metal en death metal. Het nieuwste werkstuk telt acht tracks die er stevig op in hakken. Volle kracht vooruit en niet te veel omzien, lijkt ons het motto van dit Franse vijftal. Op veel finesse moet je ook al niet rekenen, want meestal raast het gezelschap als bezetenen doorheen het nummer, een paar interventies van kalmte en rust niet te na gesproken. Variatie in tempo, ritme en kracht is er dus wel, maar het beukend geweld haalt toch gemakkelijk de bovenhand. Voeg daaraan toe dat we niet wild worden van de vocale capaciteiten van vocalist A.S.A., die soms wordt bijgestaan door wat wilde samenzang (die ons ook al niet echt bekoort), en je begrijpt dat dit nieuwste werkstuk van Azziard maar voor een kleinee voetnoot zal zorgen bij MUSIKA. We hadden er eerlijk gezegd veel meer van verwacht daar de heren toch al wat jaartjes op de teller hebben staan. Maar goed, niet elk album kan een schot in de roos zijn en deze ‘Liber Secundus – Exégèse’ is dat dus overduidelijk niet.

Luc Ghyselen (58)

Malpermesita Records

Tracklist: 1. Seven Sermons to the Dead 2. Retrouvailles avec l’âme 3. The Three Prophecies 4. Incantation 5. The Scarlet Man 6. Images of the Wanderer 7. Le chemin de croix 8. The Desert