Jessica Wolff: Para Dice

Jessica Wolff lijkt ons geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De dame is niet enkel de frontvrouw van haar gelijknamige band, ze acteert, doet aan kung-fu en doet er ook nog eens stuntwerk bovenop. ‘Para Dice’ is het derde full-album dat de dame onder de naam Jessica Wolff klaar stoomde. Het vorige album van de band (dame), ‘Grounded’ uit 2017, vonden we echt wel goed zodat we ook dit nieuwe werkstuk een kans wilden geven. ‘Para Dice’ telt tien tracks die stuk voor stuk op een radiostation als Studio Brussel kunnen grijs gedraaid worden. De meeste van de tracks rocken lekker weg en zorgen voor een mix van hard rock en melodic rock met wat accenten pop. Grootste uitzondering op deze regel is de rustige ballade ‘The Sunny Side Of The Bay’ dat naar onze smaak toch wel veel te zeemzoet uitvalt. Voor de rest hebben we niet direct niet veel te klagen, maar we moeten ook eerlijk toegeven dat het lichte “wauw”-gevoel van de voorganger er hier niet meer bij is. Ja, Jessica Wolff heeft een mooie, soepele en warme stem en het album heeft wel iets, maar ons doet het dit keer veel te weinig.

Luc Ghyselen (68)

Metalapolis MPR 0097

Tracklist: 1. Ella’s Song 2. Perfect Kind Of Wrong 3. All The Right Things 4. The Sunny Side Of The Bay 5. Kill Switch 6. Fight Forever 7. Superhero 8. Demons 9. Take Me Away 10. Strangers