Avast: Avast (ep)

Dit is een heruitgave van de ep waar deze band uit Stavanger, Noorwegen in 2016 mee debuteerde. In 2018 bracht de band ook al een full album uit ‘Mother Culture’, mij echter onbekend. De sound van Avast situeert zicht in de wereld van post black metal waarbij de pure black metal fan toch zijn gading zal vinden gezien er vrij zware stukken in zitten, voor al in ‘Declare’ dan. Op ‘Fire And Ice’ zitten rustige stukken wat het nummer meer toegankelijk maakt . Laat mij zeggen dat dit best een zeer aardige ep is, in zijn genre een prima debuut, een goeie productie ook. Maakt mij benieuwd om hun full cd op te sporen en te beluisteren. Voor fans van de oude Alcest, King Apathy, Glare Of The Sun, Chrome Waves.

Bart Verlinde (85)

Darkhan Music

Tracklist: 1. Declare 2. Fire And Ice