Supernaughty: Temple

‘Temple’ is na ‘Vol. I’ het tweede full-album van het Italiaaanse Supernaughty. Maar zo ondeugend klinkt deze band nu ook weer niet. Het viertal zorgt voor een stevige stoner rock sound met wat minieme knipogen richting grunge en alternative rock. Acht nummers krijg je te horen op deze ‘Temple’ en die kleuren stuk voor stuk mooi tussen de afgebakende lijntjes van het (sub)genre. Erg wild worden wij er alvast niet van, al ergeren we ons ook niet als het schijfje zijn rondjes draait. Wat we wel minder vinden is het feit dat de vocalen wat diep in de mix zitten en dat de drums wat te veel op voorgrond klinken zodat het geheel in een wat ordeloze brij verzandt. Of ligt dit aan ons promo-exemplaar? Wat we wel kunnen vermoeden van Supernaughty: deze heren zetten ongetwijfeld een extra stapje tijdens live concerten waar de fans dan stevig en pretentieloos uit de bol kunnen gaan. We gaan deze ‘Temple’ dan ook niet volmondig aanraden – daarvoor vinden we de geluidskwaliteit maar zus en zo – maar we zijn wel te spreken over de opbouw van de nummers.

Luc Ghyselen (72)

Argonauta Records

Tracklist: 1. BiGB 2. Biogrinder 3. Hellboar 4. Here Comes The Argonauts 5. Plug 6. Temple 7. The Way I Wish To Die 8. Warehouse Demon