Manes: Young Skeleton (ep)

Manes is een Noorse band uit Trondheim , opgericht in 1993. Oorspronkelijke sound was black metal maar al snel voegde de band invloeden van jazz, industrial, trip hop en prog aan hun muziek toe. De band heeft vijf full albums uitgebracht waarvan ‘Slow Motion Death Sequence’ (2018) het meest recente is. Nu brengen ze een ep met twee nummers uit. ‘Young Skeleton’ is een prachtig, ingetogen, melancholisch, atmosferisch nummer met zeer goede zang en een wat dreigende ondertoon (in de verte hoort men zelfs een hond blaffen): een echt groots nummer. ‘Mouth Of The Volcano’ gaat er steviger tegen aan. Opnieuw een dreigende ondertoon, nu ook met vrouwelijke zang die wat doet denken aan Darkher. Hier geen ingetogen sfeer meer maar eerder een sfeer van chaos, onrust met dreigender riffs, gejaagde zang en op het eind een vleugje industrial. Deze ep smaakt alvast naar meer.

Bart Verlinde

Aftermath Music

Tracklist: 1.Young Skeleton 2. Mouth Of The Volcano