Downcross: Current Towards End (ep)

Wit-Rusland en black metal: twee begrippen die we nog niet zo vaak met elkaar konden verbinden. Dat kan heel zeker met het duo van Downcross, opgestart in Minsk. Onder de naam Downcross zorgden Dzmtr (gitaar) en Ldzmr (vocals, drums) al eerder voor een demo (‘promo 2015’) en twee full-albums (‘Mysteries Of Left Path’ en ‘What Light Covers Not’). Die laatste twee werkstukken werden vorig jaar op de markt gebracht en nu komt het duo er al aan met deze vier tracks tellende nieuwe ep: van een creatieve periode gesproken van dit duo. De heren openen eerder aarzelend met ‘Where Veil Of Flesh Will Tear’ maar eens het nummer onder stoom is gekomen, razen de heren wel knap, gedreven en energiek verder onderwijl een duistere en dreigende boodschap verkondigend. Nog net iets beter vinden we ‘War Maiden Of The Worlds’ dat ons net iets killer, donkerder, dreigender en vooral energieker in de oren klinkt. Daar sluit ‘Lord Of The Dark Sun Force’ naadloos op aan en zonder dat het duo nieuw paden inslaat, knikken we hier goedkeurend mee. Het tempo zakt toch een beetje tijdens ‘Current Towards End’, maar een duistere dreiging zorgt ervoor dat we niet wegzappen. Naar onze smaak het minste van de vier tracks op dit schijfje, dat toch een ruime voldoende haalt om ook door u te worden gecheckt.

Luc Ghyselen (75)

Cavum Atrum Rex

Tracklist: 1. Where Veil Of Flesh Will Tear 2. War Maiden Of The Worlds 3. Lord Of The Dark Sun Force 4. Current Towards End