Die Another Day: Wild Fire (ep)

Die Another Day is een jonge metalcoreband uit Calgary (Canada) opgericht in de lente van 2019 en niet te verwarren met de gelijknamige band uit de USA. ‘Wild Fire’ is de debuut-ep van de band. Aftrappen doen ze met ‘Ignite The Flame’ hetgeen eerder een lang uitgesponnen intro vormt. ‘Wildfire’ trapt nadien meteen het gaspedaal in met schreeuwerige vocals en snedige gitaarriffs. Op ‘Razorblades’ laat de band ook een andere zijde zien waarbij de harde stukken worden afgewisseld met meer poppy stukken waarbij de zang ook overgaat naar cleane zang bij het refrein. Aan de teksten is eerlijk gezegd nog werk volgens ons. We geven even dit stukje mee uit ‘Green Eyes’: “Your green eyes, Under the starlight, Shine through the darkest nights, I hope you realize, I want to be with you, This feeling feels so true, Everything that I do, Girl, I do for you.” Echt razend enthousiast worden we hier niet van. Muzikaal bouwt ‘Green Eyes’ voort op dezelfde structuur als ‘Razorblades’, snedige stukken afgewisseld met eerder pop-achtige delen. We zijn er nog niet helemaal uit of we de poppy stukken minder vinden door de melige teksten dan wel doordat we gewoon niet zo fan zijn van de cleane vocals. Wellicht de combinatie van beiden. ‘Poison IV’ sluit de ep af. Na twintig minuten zit het debuut van Die Another Day erop. Algemeen kunnen we stellen dat de band zes nummers lang afwisseling zoekt in snedige rauwe stukken en poppy cleane stukken. Er zitten bij momenten zeker leuke fragmenten in maar het geheel is toch net iets te mager om onze aandacht zelfs voor twintig minuten helemaal vast te houden. Muzikaal merken we zeker potentieel maar we menen dat de band de keuze zal moeten maken tussen ofwel gaan voor de ruigere aanpak ofwel als ze het commercieel genoeg willen houden, meer aandacht besteden aan sterkere teksten en meer uitwerken van de poppy stukken.

K.H. (55)

Independent Release

Tracklist: 1. Ignite the Flame 2. Wildfire 3. Razorblades 4. Green Eyes 5. Fear the Future 6. Poison IV