Voices of Ruin: Path to Immortality

Het Amerikaanse Voices Of Ruin is er reeds sinds 2006 als Oblivion, al werd onder die naam niets op de markt gebracht. Sinds 2008 wordt de naam Voices Of Ruin gebruikt en een eerste fysieke nalatenschap was er pas in 2010 met het full-album ‘Into Oblivion’. Met Darkale werd een jaartje later een split op de markt gebracht. Toen was het opnieuw wachten tot in 2015 vooraleer er een vervolg kwam met ‘Born From The Dark’, een album dat het toch wel goed deed bij een aantal journalisten. In 2018 werd de band afgevaardigd als de Amerikaanse hoop bij de “Wacken Open Air Metal Battle”. Het zorgde voor wat extra naamsbekendheid in Europa. Nu is Voices Of Ruin er terug met een derde full-album, meteen het eerste dat via een label, ‘M-Theory Audio, op de markt wordt gebracht. Voices Of Ruin staat voor een heel knappe mix van traditional heavy metal en melodic death metal. Voor dat tweede element hebben ze goed geluisterd naar de Scandinavische voorbeelden zonder dat ze die hebben gekopieerd. De instrumentale intro, ‘Other Side’, opent verwachtingsvol en zodra je de eerste noot hoort weerklinken van ‘Carved Out’ weet je dat dit goed komt. Dit is brutaal, krachtig, energiek, gedreven en melodieus. Met andere woorden: het plaatje klikt perfect in elkaar. Een nummer dat elke rechtgeaarde liefhebber van heavy metal / melodic death metal zal weten te waarderen. En het houdt daar niet mee op, want het huidige vijftal dat de line-up van Voices Of Ruin tegenwoordig uitmaakt, slaagt erin om nog acht zo’n knap opgebouwde en gearrangeerde songs af te leveren. Geen van de nummers steekt er naar onze bescheiden mening echt bovenuit, maar je kan de heren ook op geen enkel ogenblik op een minder moment betrappen. Wat ons het meest over de streep trekt zijn de zeer duidelijke en krachtige vocalen, de sublieme gitaarpartijen en de machtige sound die het gezelschap in zijn totaliteit aflevert. Hopelijk, zeker voor dit gezelschap, is het “Path To Immortality’ met deze derde creatie echt ingezet. Wij zijn alvast fan en we hopen van u natuurlijk hetzelfde.

Luc Ghyselen (92)

M-Theory Audio

Tracklist: 1. Other Side 2. Carved Out 3. Path to Immortality 4. Suffering Silence 5. Reach Toward the Sky 6. I Am God 7. Into the Aether 8. Whispers 9. The Undoing 10. Everlong