Destroyed In Seconds (D.I.S.): Divide And Devour

Destroyed In Seconds (ook wel bekend onder de afkorting D.I.S.) is een Amerikaanse band afkomstig uit Los Angeles en opgericht in 2008. Initieel werd de band gevormd door leden uit Phobia, Mange en Eat The Living. Na het eerste album ‘Critical Failure’ kwam huidig zanger Jon Tomala de rangen versterken waardoor het geheel een nóg agressievere, woestere uitstraling kreeg door zijn rauwe punk vocals. D.I.S. situeert zich qua stijl ergens tussen hardcore en punk met geregeld een slagje trashmetal erbij en kenmerkt zich niet in het minst door de invloed van het Zweedse d-beat punk, hetgeen vooral in de percussie tot uiting komt. Hyper-productief kun je D.I.S. bezwaarlijk noemen aangezien ze met ‘Divide and Divour’ pas aan hun derde langspeler zitten. Voorganger ‘Becoming Wrath’ dateert inmiddels van 2013. Één en ander zorgt er wél voor dat het album enkel killers en no fillers bevat. De leden zorgen elk met hun achtergrond duidelijk voor een wisselende inbreng waardoor het album elf nummers lang vol afwisseling zit en geen seconde verveelt. Het feit dat alle nummers behoorlijk kort zijn – typisch punk en hardcore dus – zorgt ervoor dat het album ook amper een half uurtje duurt waardoor enige opkomende verveling sowieso onmogelijk is. ‘Divide And Divour’ raast als een pletwals op speed alles en iedereen omver waarbij ze hun naam alle eer aandoen. Verwacht je aan een plaat die bol staat van anti-politieke teksten gericht tegen totalitaire en rechts-populistische regimes. Jon Tomala klinkt bij elk nummer als een razende pitbull die zijn woede blaffend uitspuwt. Het enige rustpunt als je het zo kan noemen, is ‘American Carnage’ waarop héél even wat gas wordt teruggenomen (toevallig halverwege de plaat?) maar nadien sleurt ‘World War When’ je terug mee in de furieuze moshpit. Wie houdt van straight forward hardcore of d-beat punk, kan zijn hart zeker en vast ophalen aan deze plaat.

K.H. (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Divide And Devour 2. The Tower 3. The Badge 4. Wraiths 5. Disarm 6. American Carnage 7. World War When 8. No Respect 9. Only Throats 10. Buzzards 11. Sulfur