Världen Brinner: Vi Äger Natten

Wij hoorden eerder nog nooit van het Zweedse Världen Brinner, een punk / rock band uit Västerås die werd opgestart in 2016 nadat tal van andere muzikale projecten op een sisser uit draaiden. Vanaf dan werd besloten om de weg van punk / rock op te gaan en de teksten in de moedertaal te brengen. Het klikte wonderwel ineen en tijdens een eerste live concert, zag men dat Världen Brinner kon uitgroeien tot iets moois. ‘Waste Of Time’ (2018) was het eerste full-album van het gezelschap en dat werd vorig jaar opgevolgd met een ep: ‘Livet På Recept’. Nu acht de band de tijd rijp om met een tweede full-album op de proppen te komen. ‘Vi Äger Natten’ telt elf korte gebalde nummers waar rock en punk samen worden gebracht. Met wat extra pop elementen om het geheel nog wat aanstekelijker te maken. Alle nummers worden in de moedertaal gebracht en misschien zal dat een pak luisteraars weer houden om deze Världen Brinner te beluisteren. Dat zou spijtig zijn, want de band heeft pakken energie en zorgt voor een gedreven en aanstekelijke sound. Indien een paar van de nummers wat airplay zouden kunnen krijgen op een radiostation als Studio Brussel bijvoorbeeld, zou een pak luisteraars kunnen vallen voor dit gezelschap. Nee, het warme water hebben ze niet uitgevonden, maar elke track zorgt voor een adrenaline opstoot en dat alleen al zorgt ervoor dat Världen Brinner bestaansrecht heeft. Zelf zijn we geen absolute fans van het (sub)genre, maar zo nu en dan mag dit wel eens langskomen en zo zijn we blij dat we kennis hebben gemaakt met dit ensemble. Fans van het (sub)genre: laat je vooroordelen over de waarschijnlijk onverstaanbare teksten achterwege en geef dit tweede album van dit Zweedse gezelschap een kans.

Luc Ghyselen (75)

ViciSolum Records

Tracklist: 1. Berlin 2. Skrik Bort All Ångest 3. Tas Förgivet 4. Hej! 5. När Allting Tystnar 6. Ingenting Kvar 7. Våga! 8. Borde Aldrig Vart Tyst 9. Jag Känner Mig Så Jävla Svag 10. Vi Äger Natten 11. Ge Mig Allt