Blood Star: The Fear (ep)

Met Blood Star krijgen we een compleet nieuwe band voor de kiezen. Het twee tracks tellende ‘The Fear’ is het debuut van deze band die in het leven werd geroepen door Visigoth gitarist Jamison Palmer. Blood Star staat voor traditional heavy metal waarin je wat elementen uit doom in kan ontwaren. Grootste trekpleister bij Blood Star zijn ongetwijfeld de soepele en best wel krachtige vocalen van Madeline Smith, al mogen ook de gitaarsolo’s van Jamison duidelijk gehoord worden. Voor de rest kleurt het gezelschap mooi tussen de lijntjes van het (sub)genre. Toch willen we benadrukken dat beide nummers – ‘The Fear’ (energiek en gedreven) en ‘Tortured Earth’ (krachtig en iets meer richting doom neigend) – best gehoord mogen worden. Het zorgt er in ieder geval voor dat wij, van MUSIKA, al reikhalzend uitkijken naar een eerste full-album van Blood Star dat er eind dit jaar of begin 2021 zou moeten aankomen. Een erg gesmaakt visitekaartje dus deze ep.

Luc Ghyselen (85)

Shadow Kingdom Records

Tracklist: 1. The Fear 2. Tortured Earth