Casey Hensley: Good As Gone

Zo nu en dan valt onze mond open van verbazing bij het aanhoren van bepaalde artiesten. En of die nu met metal, rock, blues, folk of country bezig zijn, het maakt ons niet uit. Dat hadden we nu ook met deze ‘Good As Gone’ van Casey Hensley. Casey Hensley is een zesentwintig jarige vocaliste die over een fenomenale stem beschikt en met ‘Good As Gone’ een dijk van een een eerste studio-album aflevert nadat ze eerder, in 2017, al voor het live album ‘Casey Hensley Live’ zorgde. De dame in kwestie lijkt me vocaal alles aan te kunnen, al “beperkt” ze zich op dit album tot blues, soul en gospel. En als je dan nog een superbe begeleidingsband achter je hebt, en dat heeft Casey hier overduidelijk, dan kom je tot een schitterend eindresultaat. Laura Chavez is snarenplukker van dienst, achter de drumkit vind je Evan Caleb Yearsley, Marcos C. op bass en Jonny Viau en Steven Ebner als blazerssectie indien het nummer daarom vraagt. Negen nummers, die Casey zelf pende, worden hier neergezet. Het album opent met het titelnummer dat een al meteen uitpakt met een sterke vocale prestatie in een rhythm ‘n’ blues gericht swingend nummer. Het slepende en eerder traag gebrachte ‘You Should Be So Lucky’ is ook al een schot in de roos terwijl het nummer toch volledig anders klinkt dan het titelnummer. Dit is meer ingetogen, maar met een perfect onderdrukte drive. En mensen, wat een fenomenale gitaarsolo van Laura! ‘If I Pray’ staat, zeker in de openingsfase, volledig in het teken van de sublieme stem van Casey waar haar krachtige bluesstem pakken soul en gospel invloeden verraadt. ‘Love Will Break Your Heart’ is een pure slow blues met soul invloeden en het eerste nummer waar de blazerssectie zijn opwachting maakt. ‘Searching For A Man’ is een rustig voortkabbelend blues nummer met opnieuw prachtig gitaarspel en knappe vocalen. Het swingende, opnieuw met blazers, ‘What’s A Woman To Do’ volgt, terwijl ‘Don’t Want It To Stop’ opnieuw de gevoelige snaar raakt: een slow blues vol soulvolle passie en ingetogen gitaarspel. Het swingend rockende ‘All In’ sluit dit knappe album waardig af en laat dus nog een andere facet van de talenten van deze dame (en haar band) aan bod komen. Met deze ‘Good As Gone’ zou Casey Hensley ook de nodige aandacht in Europa moeten gaan krijgen. Wij kijken er alvast naar uit om de band eens live aan het werk te zien (al zal dat nog wel een tijdje duren met het corona-virus).

P.S.: ‘Be My Baby (What Do You Say?)’ was niet terug te vinden op ons promo-exemplaar.

Luc Ghyselen (86)

Vizztone Label Group VTCH-002

Tracklist: 1. Good As Gone 2. You Should Be So Lucky 3. If I Pray 4. Be My Baby (What Do You Say?) 5. Love Will Break Your Heart 6. Searching For A Man 7. What’s A Woman To Do 8. Don’t Want It To Stop 9. All In