Hammer Of The Sky: Aarni (ep)

Hammer Of The Sky is een Fins project dat in 2018 werd opgestart. Het duo achter de naam Hammer Of The Sky – Aleksi Martikainen (voices, vocals, alle instrumenten) en Kimmo Huhtala (voices, alle instrumenten) – zorgt hier voor een eerste, vier tracks tellende ep waar liefhebbers van paganisme wel weg mee zullen kunnen. De vier intense tracks vormen een diep op je inwerkend geheel waarin folk en ambient worden gecombineerd tot een immens beklijvend geheel dat zelfs nadat de laatste toon van afsluiter ‘Valkoista tuhkaa’ is weg gestorven nog heel lang blijft nazinderen. Het schijfje zorgt voor een innerlijke rust die je een maakt met de natuur en die je ook terug voert naar die wonderlijke natuur. Net alsof je meegevoerd wordt naar heel lang vervlogen tijden toen paganisme en mythologie bijna nog moesten ontstaan. Kortom Hammer Of The Sky zorgt voor een immens beklijvende beleving en dat met slechts vier nummers.

Luc Ghyselen (85)

Inverse Records

Tracklist: 1. Vuodenaikojen panssaripeite 2. Kultaisen kuninkaan kaitselmus 3. Sudenveressä 4. Valkoista tuhkaa