High Priestess: Casting The Circle

Dit is de tweede van High Priestess. Het vorige gelijknamige album kreeg van mij een 85/100 toebedeeld en om eventjes de herinnering terug boven te halen: ik vond het een fenomenaal goed stoner / doom metal album met lekkere psychedelische invloeden en prima zang. Het enige probleem was de beschikbaarheid en de prijs. Ripple is een fantastisch label, maar met slechte verdeling. En bovendien te beperkte oplages. Ik hoop dat ze het horen en er iets gaan aan doen. Deze tweede is het logisch vervolg op hun debuut en telt vijf langgerekte nummers. De intro van ‘Erebus’ had evengoed op een van de eerste Black Sabbath platen kunnen staan. Eigenlijk is het simpel: High Priestess is Black Sabbath met Grace Slick op vocals in plaats van Ozzy. Eigenlijk kan ik hier al mijn review stoppen en kan de eerbiedwaardige lezer zich nu (al dan niet) haasten naar de webshop van Ripple Music, maar laat ons toch maar nog even deze appel uit de tuin van Eden doorbijten. Soit, ik kan en ik mag kort zijn. Dit verveelt geen seconde. Verkocht ben ik. Aangezien ik niet meer aansprakelijk gesteld kan worden voor mijn daden na het beluisteren van dit album leg ik mezelf zwijgplicht op en sluit ik mij op in mijn kot met High Priestess. ‘Ave Satanas’. Niet toevallig de titel van het laatste nummer. Tot ziens, lieve vrienden, ik ben in de ban van drie hogepriesteressen en ik onderwerp me volledig. Hopelijk strand mijn bootje niet op de klippen, want oordopjes indoen gaat niet meer.

Frederik Blieck (90)

Ripple Music

Tracklist: 1. Casting The Circle 2. Erebus 3. The Hourglass 4. Invocation 5. Ave Satanas