Bloodbound: Bloodheads United

Bloodbound timmert al een tijdje aan de weg naar de top. Album per album groeit hun fanbase. Het recept van de band is vrij eenvoudig: entertainen met vrij toegankelijke en meezingbare power metal. In 2019 lieten ze ‘Rise Of The Dragon Empire’ op ons los. Nu zijn ze even terug met een tussendoortje, zeg maar een speciaal tussendoortje, ééntje waarbij de Bloodbound fans centraal staan. Deze fans zijn verenigd in een fanclub met de naam Bloodheads. En speciaal voor de fanclub componeerde Bloodbound een anthem, ‘Bloodheads United’. Dit anthem is alles wat je mag verwachten van een anthem. Meteen ben je ermee weg en de neiging tot meezingen is eveneens aanwezig. De fanclub zal er zeker blij mee zijn. Als toemaatje krijg je er drie live opgenomen nummers en een live-intro (‘Bloodtale’) gratis en voor niets erbij. De live uitvoering van ‘In The Name Of Metal’ is leuk, maar had eigenlijk niet gehoeven, aangezien deze al eens op het live album ‘One Night Of Blood’ terug te vinden was. Hetzelfde geldt voor ‘Moria’. Alleen ‘Battle In The Sky’, afkomstig van ‘War Of Dragons’ krijgen we voor het eerst in een live uitvoering opgediend. Goed, deze 10” vinyl is uiteindelijk als hebbedingetje bedoeld voor de die-hard fans en meer hoeft dat niet te zijn. Uiteindelijk voel ik me toch geroepen om deze release een deftige score te geven omdat de band nu éénmaal goede songs maakt, live zeer de moeite is en veel respect heeft voor de fans. Het mag ook eens gezegd worden.

Frederik Blieck (80)

AFM Records

Tracklist: 1. Bloodheads United 2. Bloodtale 3. Battle In The Sky 4. In The Name Of Metal 5. Moria