Servant Leader: Raised By Wolves – Part 1 (ep)

Servant Leader is een solo project van Leigh Oates waarmee hij met deze ‘Raised By Wolves – Part 1’ een eerste van twee ep’s voorstelt. Je krijgt vijf krachtige nummers te horen die een mix vormen van hard rock, metal en grunge. Melodie en kracht worden samen gebracht in aanstekelijke rockende nummers waarbij het moeilijk is om stil te zetten. Voeg daar een mooie opbouw aan toe en heel wat variatie qua tempo en ritme en je zit goed voor zo’n twintig minuten luisterplezier. We gaan absoluut niet beweren dat de sound van Servant Leader vernieuwend is, maar bij ondergetekende klikt het wel zonder dat we ‘Raised By Wolves – Part 1’ willen uitroepen tot een “must have”. Laten we het houden bij een heel leuk schijfje en een mooie aanzet voor wat nog komen moet. We kijken dan ook lichtjes reikhalzend uit naar wat “part 2” zal opleveren daar we hebben genoten van dit eerste deel.

Luc Ghyselen (80)

Leighviathan

Tracklist: 1. Daybreak 2. Boundaries 3. August Parade 4. Siamese 5. That Girl