Dynfari: Myrkurs er þörf

Dynfari is één van mijn favoriete bands in het genre van de atmosferische, post black metal. ‘Myrkurs er þörf’ is hun vijfde full album en de Ijslanders brengen telkens weer een prima album uit. Dit is zeker nu weer het geval: opnieuw een topplaat. Begonnen als een duo in 2010 is Dynfari uitgegroeid tot een vier koppige band, eerder uitzonderlijk in dit genre. Opvallend bij Dynfari is vooral de productie: die is top. De sound is perfect: iets wat in dit genre wel eens wat tegenvalt. Op dit album is de muziek toegankelijker dan op hun vorige nummers. Waar de nadruk, vooral in de beginjaren, toch iets meer op black metal lag, terwijl de band nu meer elementen van post en progrock in hun nummers verweeft, wat voor mij hun muziek naar een nog hoger niveau tilt. Er zijn zelfs invloeden van Solstafir te horen: meer rustiger momenten. De zang is ook gevarieerder en toch zullen de fans van het snellere, hardere werk niet op hun honger blijven zitten want er is zeker nog voldoende ruimte voor wat black metal. De luisteraar hoort hier acht topsongs , prima gecomponeerd maar bovendien uitstekend gespeeld door vier zeer talentvolle muzikanten. Met dit album bewijst Dynfari nog maar eens tot de absolute top in dit genre te behoren. Jammer dat ik deze band nog nooit live heb gezien .

Bart Verlinde (93)

Code666 code 128

Tracklist:1. Dauðans dimmu dagar 2. Langar nætur (í botnlausum spíralstiga) 3. Myrkurs er þörf 4. Ég fálma gegnum tómið 5. Svefnlag 6. Ég tortímdi sjálfum mér 7. Peripheral Dreams 8. Of Suicide And Redemption