The Prophecy 23: Fresh Metal

Ooit al van het (sub)genre “Fresh Metal” gehoord? Wij in ieder geval nog niet eerder, maar het Duitse The Prophecy 23 noemt hun sound van (party) thrash metal met wat death metal vocalen in ieder geval fresh metal, waarschijnlijk naar de naam van dit vijfde full-album. ‘Fresh metal’ telt veertien aanstekelijke thrash metal nummers die uitnodigen tot pretentieloos plezier maken en die het dus ongetwijfeld goed zullen doen op feestjes waar liters gerstenat vloeien. Het doet me wat denken aan onze landgenoten van Turbowarrior Of Steel met een extra accent in de vorm van een tweede vocalist die voor death metal vocals zorgt. Wij gaan zeker niet beweren dat we dit minderwaardig vinden, maar we moeten wel toegeven dat dit absoluut ons ding niet is. Let wel: ik wij gaan graag eens stevig (en pretentieloos) uit de bol, maar als we dit soort (party) thrash metal horen bekruipt ons het gevoel van “en nu moeten we verplicht mee doen aan een wilde rondedans / circle pit. En sorry, maar daar passen we eerlijk gezegd voor. Dit is leuk om eens gehoord te hebben, maar veel meer dan dat doet dit ons niet. Waarschijnlijk zijn er tientallen anderen die onze mening niet delen, en wel gaan voor de pretentieloze fresh metal / (party) thrash metal van deze The Prophecy 23. En voor die fans is er dus dit nieuwe album van The Prophecy 23. Zij mogen dan natuurlijk extra punten aan ons cijfer toevoegen.

Luc Ghyselen (58)

Massacre Records

Tracklist: 1. We Love Fresh Metal 2. No Deep Talks – Just Drinks 3. Caps, Trucks And Rock ‘N’ Roll 4. Pump It Up 5. I Wish I Could Skate 6. Beach, Waves, Beer, Babes 7. Calm Down 8. Intergalactic Anti Capitalism 9. We Kindly Ask To Shred 10. Mammon 11. Mexico Maya Mosh 12. P Y L 13. Prankster 14. The Greenwolf