Ulvdalir: Hunger For The Cursed Knowledge (ep)

Zin in een goed half uur black metal? Zet dan deze vier tracks tellende ep ‘Hunger For The Cursed Knowledge’ maar eens op, maar kom achteraf niet klagen dat je opgezadeld zit met een onheilspellend gevoel. De heren van het Russische Ulvdalir laten immers vier vrij lang uitgesponnen black metal nummers op je los waar pakken dreigende onheil van af druipt. Dat black metal staat voor kille duisternis, weten we al lang, maar als die ook nog omgezet wordt naar onheilspellende dreiging, verkrijg je een erg ongemakkelijk gevoel en dat is precies waar Ulvdalir voor staat. De band werd in 2001 opgestart en de heren hebben er al een goed gevulde discografie op zitten met o.a. vier full-albums, drie split’s en nu ook drie ep’s. Dat de heren niet echt voor vernieuwing zorgen, maakt niets uit. Track na track weten ze ons alvast te overtuigen van hun intenties om de muzikale wereld in een koude duisternis onder te dompelen waar gitzwarte onheilspellende krachten het voor het zeggen hebben. Dat we niets hebben begrepen van de teksten nemen we er maar voor bij, al vermoeden we ergens dat men het hier niet heeft over de liefde of een feestje. Indien dat laatste toch aan bod zou komen is het eerder een in duisternis gehuld macaber iets.

Luc Ghyselen (75)

Inferna Profundus Records

Tracklist: 1. Anger Bringer 2. Road Of Knowledge 3. The Sun Of The Pale Night (Void Amongst The Fire) 4. Out Of The Darkness Of The Depths