Aevum: Multiverse

Het Italiaanse Aevum, origineel uit de buurt van Turijn, is een symphonic metal gezelschap dat met ‘Multiverse’ ons zijn derde full-album aflevert. Je krijgt dertien nummers te horen. En alhoewel symphonic metal de basis vormt komen ook accenten gothic metal en dark wave om het hoekje mee gluren. Het zorgt meteen voor een wat andere sound. Dertien nummers lang wordt je meegevoerd in het muzikale spectrum van de band. Een muzikaal spectrum dat ons niet volledig over de streep trekt wegens de verschillende stemmen die ons allen maar heel matig kunnen bekoren. Voeg daar de soms eigenzinnig geluiden aan toe die in een aantal songs worden gebruikt, en je begrijpt ons scepticisme. We gaan nu niet beweren dat er niets te genieten valt, maar we hadden toch veel en veel meer verwacht. Nu blijven we constant hopen op beterschap maar die komt er niet echt. Of werden we zelf te veel verwend de laatste tijd dat we dit minder kunnen smaken? We vermoeden van niet daar we bij elke nieuwe luisterbeurt opnieuw vaststellen dat de vocale aspecten die de band gebruikt, absoluut niet aan ons besteedt zijn. Ook de soms eigenzinnige geluiden blijven steeds opnieuw op onze zenuwen werken. Dus, spijtig, Aevum, maar naar onze bescheiden mening is er nog heel wat werk aan de winkel.

Luc Ghyselen (60)

Dark Tunes

Tracklist: 1. The Pilgrim 2. Spark Of Life 3. Tair 4. Black Honeymoon 5. The Time Machine 6. Cold Spot 7. Ulas 8. Hopeless 9. Fratricide 10. WWIII 11. Seeds 12. The Garden Of Mars 13. Cessate, omai cessate