Infirmum: Walls Of Sorrow

Achter de naam Infirmum schuilt de Finse artiest Timo Solonen (vocals, gitaar). De man startte dit project op in 2018 als Kuolonkoura, maar wijzigde een jaartje later de naam tot Infirmum, waarmee hij zijn visie op een mix van doom en melodic death metal weergeeft. ‘Walls Of Sorrow’, het debuutalbum onder de naam Infirmum, telt tien mooi opgebouwde en knap gearrangeerde tracks die een mooie samensmelting vormen van het trage, lome doom geluid aangevuld met knappe death metal vocalen en melodieus gitaarwerk. Voeg daar een donkere maar warme stem aan toe en je zit in de goede richting wat betreft Infirmum. Met elk nummer weet hij te overtuigen, al moeten we er meteen aan toevoegen dat hij het warme water niet opnieuw heeft uitgevonden: hij blijft dus mooi binnen de afgetekende lijntjes van het (sub)genre kleuren. Wegens het trage, slome tempo zal deze ‘Walls Of Sorrow’ vooral liefhebbers van doom metal aanspreken. Meteen is dit ook het grootste pijnpunt van dit album: er is maar heel weinig variatie te ontdekken in tempo’s en ritmes. Spijtig, want telkens opnieuw zorgen de vocalen er voor dat we geboeid blijven van begin tot eind. Onze luistertip: het dreigende ‘Doomed’ dat perfect weergeeft waar Infirmum voor staat.

Luc Ghyselen (72)

Inverse Records

Tracklist: 1. To Darkness 2. Cause of Sorrow 3. Shadows of the Past 4. Silence 5. Doomed 6. Wake Me 7. Autumn Breeze 8. Sail Away 9. Fearless 10. Trust