Vanir: 10 Years Of Mead And Metal (ep)

Het uit Roskilde afkomstige folk metal / Viking metal gezelschap Vanir is aan zijn tiende verjaardag toe. Om dit wat extra in het daglicht te plaatsen zorgt het gezelschap voor deze vijf tracks tellende ep. Je krijgt drie herwerkte nummers te horen die ook op hun allereerste full-album (Særimners kød’ (2011)) te vinden zijn: ‘Rejsen til Udgårdsloke’, ‘Gildet en titelnummer ‘Særimners Kød’. Van dat laatste krijg je hier zelfs twee versies aangeboden. Eentje met Deense vocalen en eentje met Engelse vocalen. Het andere nummer, ‘Kringsatt av Fjender’, is origineel van Kim Larsen, een rock en pop artiest die in Scandinavië vrij populair was (hij overleed op 30 september 2018). De heren van Vanir zorgen hier voor typische, opzwepende Viking / folk metal die het goed doet op tal van festivals. Dit is absoluut geen “must have” geworden, al zullen de fans van de band, of van Viking metal in het algemeen, wel tevreden zijn met het aangebodene dat mooi tussen de lijntjes van het (sub)genre kleurt, maar echt spannend wordt het nooit.

Luc Ghyselen (72)

Mighty Music

Tracklist: 1. Særimners Kød (Danish) 2. Rejsen til Udgårdsloke 3. Gildet 4. Kringsatt av Fjender 5. Særimners Kød (English)