The Night Flight Orchestra: Aeromantic

Hou je van een aanstekelijke en erg radiovriendelijke mix van classic rock, hard rock, pop en zelfs wat soul? Dan zit je ongetwijfeld goed met The Night Flight Orchestra, een Zweeds gezelschap dat in 2007 tot stand kwam op een tournee van Soilwork. Vocalist Bj√∂rn Strid en gitarist David Andersson waren aan de praat geraakt over hun liefde voor classic rock en van het een kwam het ander. Ze vonden voldoende gelijkgestemde zielen en The Night Flight Orchestra was geboren. Met ‘Aeromantic’ is het gezelschap ondertussen aan album nummer vijf toe. En als je een show van deze band kan meepakken, moet je het beslist niet laten, wat The Night Flight Orchestra pakt je zo in met hun enthousiasme en de aanstekelijke overtuiging. ‘Aeromantic’ gaat verder waar voorganger ‘Sometimes The World Ain’t Enough’. Dat betekent knap gearrangeerde poppy rock nummers die allen voldoende hitpotentieel hebben om te scoren op de radio. Laat ons stellen dat de radio tachtig volledig terug herleven als je je onderdompelt in de sound van deze band. De ritmesectie staat als een huis terwijl gitaren en keyboards een passend geraamte op zetten zonder echt uit de bocht te gaan of te escaleren in onnodige solo’s. De mooie cleane vocalen worden op tijd en stond op nagenoeg perfecte wijze ondersteund door een background koortje. Track na track, je vindt er dertien op dit schijfje, weet het gezelschap te overtuigen en zorgt zo opnieuw voor een knap, zij het erg genre gebonden, album. Deze ‘Aeromantic’ is zodoende een mooie aanvulling op de discografie van de band, al klinkt het, voor ons, net iets te afgelikt, te poppy, te radiovriendelijk.

Luc Ghyselen (70)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Servants Of The Air 2. Divinyls 3. If Tonight Is Our Only Chance 4. This Boy’s Last Summer 5. Curves 6. Transmissions 7. Aeromantic 8. Golden Swansdown 9. Taurus 10. Carmencita Seven 11. Sister Mercurial 12. Dead Of Winter 13. City Lights And Moonbeams