Putrid: Antichrist Above

Putrid is afkomstig uit Lima, Peru alwaar de band in 2010 van start ging. Het gezelschap staat voor brutaal klinkende blackened death metal met heel wat thrash metal invloeden. Met deze ‘Antichrist Above’ is Putrid aan zijn tweede volwaardig album toe, al vind je ook al heel wat split’s in de discografie van de heren terug. ‘Antichrist Above’ gaat furieus en zwartgeblakerd van start met het energieke en krachtige ‘Warfare In Golgotha’. Een dreigende kracht overspoeld het geheel dankzij zware, rauwe vocalen. De toon is meteen gezet voor het volledige album. Het tempo ligt hoog en aan fijngevoeligheid of een mooie gepolijste opsmuk doet dit gezelschap zeker niet mee. Echt gas terug nemen doen de heren ook al niet en ze razen dan ook doorheen dit tien tracks tellend album. Het klinkt allemaal rauw en ruw, maar vooral recht in your face. Misschien dat dit ook komt omdat deze ‘Antichrist Above’ zeker niet over geproduceerd is. Toch zijn we niet volledig overtuigd van Putrid, daar dit album ons iets te rommelig in de oren klinkt. Als we deze sound te verwerken krijgen tijdens een festival, weten we dat we al vlug aan de toog zullen plaats nemen, terwijl Putrid dan enkel voor “achtergrond herrie” mag zorgen. Nu hebben we het volledige album braaf beluisterd en bleven na afloop toch wat op onze honger zitten. Een tweede rondje ‘Antichrist Above’ hielp ook al niet echt. Dit neemt niet weg dat fans van de band dit waarschijnlijk zullen koesteren, wij moeten nog écht overtuigd worden.

Luc Ghyselen (65)

Godz Ov War Productions GOWP CLXXXIX

Tracklist: 1. Warfare In Golgotha 2. Antichrist Above 3. Cursed From The Chalice 4. The Victory Of The Trident 5. The Corpse Of The Messiah 6. The Great Serpent Await Us 7. Three Nails Of Hate 8. Pig Of Liars 9. Rotting Kingdom 10. Morbid Prayers Of Death