Waiting For Monday: Waiting For Monday

In plaats van uitkijken naar maandag hou ik de vrijdag wat meer in mijn vizier, maar soms moet je de gewoontes aan je laars lappen en eens tegendraads doen. En zo geschiedde met Waiting For Monday. Het was Jeff Scott Soto zelf die de band introduceerde bij Frontiers en dat op zich is indrukwekkend. Vocalist en finalist van “American Idol Six” in 2007 Rudy Cárdenas, oorspronkelijk uit Venezuela en woonachtig in Los Angeles, heeft de krachten gebundeld met gitarist en zanger August Zadra, drummer Joe Travers, gitarist en keyboardspeler Walter Ino en bassist Eric Baines. Zet je schrap voor twaalf nummers, die wel eens het album voor 2020 zouden kunnen vormen. Soms krijg je als reviewer een album te horen die goed is, maar zoals vaak de dans niet ontspringt. Echter, met de opener ‘Until The Dawn’ lijkt dit alvast anders. Een erg goede vocalist wordt vrij krachtig ondersteund met verfijnde melodieuze gitaarlijnen, zelden zo’n indrukwekkende start gehoord. ‘End Of A Dream’ begint met Spaanse gitaar en klinkt iets zwaarder, iets serieuzer, al is er minder energie in het nummer. Ook hier erg knap gitaarwerk. Ook ‘Shattered Lives’ is niet te opgewekt, maar een bombastisch verhaal waar de vocale kracht enorm ten goede komt. Man wat heeft die gast een strot om “U” tegen te zeggen. Hier is het genieten van elke seconde, puur kippenvel momenten! Het zal geen wonder zijn dat de heren hun muze vonden bij bands als Journey en Styx. Bij deze ‘Found You Now’ kan je er niet omheen. De breekbare combinatie van piano zorgt ervoor dat het nummer keihard binnenkomt vanaf de eerste noten. Deze ballad is traditioneel opgebouwd maar weet mij vrij diep te raken. Het gaat er terug een pak vrolijker aan toe bij ‘Right In Front Of You’ dankzij de keyboardstukken, die goed aanwezig zijn. Een rocknummertje die de melodieuze hardrockstijl typeert, ook alweer via de vocale omlijsting en ritmesessie van drummer Joe Travers. Met wat melancholie in de stem begint ‘Must Have Been’ eerder mijmerend. De keyboard- en gitaaromlijsting is alweer om je vingers af te likken en als wat later drum en bas het ritme bepalen start het nummer eigenlijk volledig. Crescendo wat kracht bijnemend ontpopt dit zich tot een van mijn persoonlijke favoriete tracks. Die zang, man, ik krijg er niet genoeg van. Het rustige ‘Pick Your Lies’ is hier een logisch vervolg op. Let op de gitaarsolo op het einde. Je kunt een stukje David Lee Roth horen in ‘Inside Your Head’, dat vrij eighties aanvoelt. Het bevat sterk vocaal, gitaar- en ritmewerk, maar vooral de samenhang werkt goed. Je voelt hoe ‘Make It Better’ zich naar een climax toewerkt en dan in het refrein volledig losbarst. Ow boy, dit geweldige arrangement is eventjes volle bak doorgaan met de geweldige stem van Mr. Cárdenas. Had ik al geen favoriet aangeduid? Wel, ik zet naast deze alvast ook een extra streepje. Met hulp van een bluesy ondertoon heb je met ‘Love You Forever’ een manier om je eeuwige liefde te verzegelen. Zoveel passie, zo puur en zo intens. Dezelfde passie vinden we in de ballad ‘One More Round’ met akoestische gitaar. Afsluiten doen we met de akoestische versie van ‘Found You Now’. De stemmen bepalen het nummer en de instrumenten begeleiden in deze kortere versie. Het is een andere manier waarmee de band bewijst wat ze in hun mars hebben. Hun debuut kwam uit op Valentijnsdag, van een cadeau gesproken! Het is moeilijk dat, als je zo vaak naar de albums luistert, je alles eigenlijk al gehoord hebt. Maar zo nu en dan schiet er toch wel een band of album uit wanneer je het net niet verwachtte. Met Waiting For Monday is dat precies wat mij is overkomen. Ik wacht nooit meer, elke dag is een feest met dergelijke albums. Steve Perry krijgt (positieve) concurrentie. Rudy Cardenas is een buitengewoon goede rockzanger met een indrukwekkend bereik, kracht en passie in zijn stem. Ik weet het niet voor jou, maar maandag op me wachten zal nooit meer hetzelfde zijn als Waiting For Monday.

Rocking Klingon (92)

Frontiers Records FRCD 1015

Tracklist: 1. Until The Dawn 2. End Of A Dream 3. Shattered Lives 4. Found You Now 5. Right In Front Of You 6. Must Have Been 7. Pick Your Lies 8. Inside Your Head 9. Make It Better 10. Love You Forever 11. One More Round 12. Found You Now