Vástígr: Aura Aeternitatis

Onder de naam Vástígr is ene Þ. (gitaar, vocals) actief als atmospheric black metal band. Voor deze ‘Aura Aeternitatis’, het debuutalbum, laat de man zich omringen met KH (drums) en I (bass). Je krijgt vijf lang uitgesponnen nummers te horen van dit gezelschap die mooi binnen de lijntjes van het (sub)genre kleuren. Dat betekent dus heel stevige en furieuze black metal erupties die mooi worden afgewisseld met zachte, rustgevende, fragmenten. Een combinatie die het wel doet: het ene moment ga je stevig uit de bol, om iets later te kunnen bekomen in sfeervolle rust. Dit is ook de manier waarop Vástígr te werk gaat op dit debuutalbum. Dat de man of band niet veel aan het genre toevoegt – kan dit nog in dit (sub)genre? – nemen we er met de glimlach bij, want elk van de vijf nummers wordt goed opgebouwd en is goed gearrangeerd. Het enige waar ondergetekende wat over valt is het feit dat de heel rauwe en ruwe vocalen wat ondergesneeuwd zitten in de eindmix. Maar eigenlijk is dit wat muggenzifterij, daar het eindresultaat toch best wel zeer goed te noemen is. Liefhebbers van het (sub)genre hebben er zo alvast opnieuw een band bij om naar uit te kijken en ‘Aura Aeternitatis’ is dan ook een mooie aanvulling van de collectie.

Luc Ghyselen (80)

Avantgarde Music

Tracklist: 1. Til alle Veienes Ende 2. Ouroboros 3. The Mountain Spirit 4. The Burden Of Knowledge 5. Aurora Borealis