Benevolent Like Quietus: Kill The Bliss

Het uit Calgary, Canada afkomstige Benevolent Like Quietus werd in 2015 opgestart en zorgt nu met deze ‘Kill The Bliss’ voor een eerste full-album. De heren zorgen voor een mix van gothic rock, dark wave en melodic metal die me meermaals doet denken aan het Portugese Moonspell, al komt ook Sisters Of Mercy – en dan vooral voor het vocale aspect (al kan de man ook heel stevig en rauw uit de hoek komen) – geregeld in mijn gedachten op. Elf knap opgebouwde en gearrangeerde tracks kan je hier vinden die het ene moment iets meer overhellen richting gothic om op een ander moment duidelijk de kaart metal – daar zijn het iets krachtiger klinkend gitaarwerk en de soms uitmuntende gitaarsolo’s debet aan – te trekken. Kortom, een mooie symbiose van beide (sub)genres. Donkere muziek dus waarvan pakken kracht uit gaat, maar die het waarschijnlijk even goed zal doen in donkere danstempels waar gothic en dark wave de hoofdmoot vormen. Geen van de tracks valt uit de toon en ook hun versie van ‘Mad World’ (Tears For Fears) mag duidelijk gehoord worden. We zijn geen onvoorwaardelijke fan van het (sub)genre, maar deze ‘Kill The Bliss’ zet Benevolent Like Quietus duidelijk op de kaart in het (sub)genre. Geef de band een kans op een paar grote festivalpodia en we zijn er van overtuigd dat een heel pak muziekliefhebbers zullen vallen voor dit vijftal.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. The Beginning Of An End 2. My Favourite Enemy 3. The Great Divide 4. Soil Of The Grave 5. The Rise And The Fall 6. Mad World 7. Where Dead Hearts Reside 8. Love’s Inferno 9. Dawn Of Rust 10. Darkness Collides 11. A Voluntary Disease