Malamorte: God Needs Evil

Het in de Italiaanse hoofdstad Rome opgestarte Malamorte is er reeds sinds 2009. Eerst nog als black metal band, maar intussen geĆ«volueerd tot occulte heavy metal / doom band die wat schatplichtig is aan Black Sabbath / Mercyful Fate. Met ‘God Needs Evil’ is dit gezelschap, een side project van Lord Vampyr (o.a. Cain, Lord Vampyr, ex Theatres Des Vampires), toe aan het vierde full-album. Lord Vampyr (gitaar, vocals, keyboards) laat zich hier bijstaan door SK (gitaar, drums, programmering). ‘God Needs Evil’ telt negen mooi opgebouwde en krachtig klinkende heavy metal nummers met sporadisch een kleine knipoog richting doom. Nee, de heren hebben niet het nieuwe warme water uitgevonden (en kunnen ook niet tippen aan de eerder genoemde inspiratiebronnen), maar wel een pak degelijke en krachtige heavy metal nummers geschreven die het beluisteren waard zijn. We horen een stevige en solide basis, krachtige riffs, mooi opgebouwde melodieuze gitaarsolo’s en goede krachtige vocalen. Het geheel klikt goed in elkaar tijdens de goed gearrangeerde nummers. En nee, we vallen niet stijl achterover van het aangebodene, maar we vinden het wel heel eerlijke nummers waarop headbangen en je luchtgitaar bespelen zowat een absolute must is. Dat de nummers heel wat variatie in tempo’s en ritmes bieden, juichen we toe. En dat de heren hun werkstuk met enthousiasme en verve neer zetten, vinden we ergens maar logisch en normaal. ‘God Needs Evil’ van Malamorte zal zeker het absolute record op gebied van verkoopcijfers breken, noch evenaren, maar is wel een album dat een plaatsje verdient in je collectie als je houdt van traditional heavy metal.

Luc Ghyselen (75)

Revalve Records

Tracklist: 1. The Demons That Devour Your Soul 2. The Sinner 3. Psycho Priest 4. After The Apocalypse 5. They Shall See The Truth 6. A Demon Dressed By Angel 7. Morbid Temptation 8. Suicide Forest 9. God Needs Evil