“Symphonic Power Alliance” naar JC De Klinker.

Onder de noemer “Symphonic Power Alliance” worden vier bands (Ad Infinitum, Victorious, Dynazty en Serenity) verwacht op woensdag 8 april in JC De Klinker te Aarschot. Voldoende reden lijkt ons om deze avond vrij te houden en massaal naar Aarschot af te zakken.

Ad Infinitum is een band rond de muzikale ideeën van frontvrouw Melissa Bonny die eind 2018 werd opgestart. De band zorgt voor een mix van symphonic metal en power metal. Begin april kan je het debuutalbum van de band, ‘Marching On Versailles’ (Napalm Records) in de winkelrekken vinden. Meteen een goede gelegenheid om te zien hoe de band de nummers tijdens live concerten weer geeft.

Victorious is een Duitse power metal band die in 2004 werd opgestart. Op tekstueel vlak krijgen hun releases vaak een rode draad mee. Zo komt onderwerpen als science fantasy, dinosauriërs en ninja’s aan bod. Hun aanstekelijke en catchy sound kan je reeds horen op vijf full-albums en een ep., waarvan ‘Space Ninja’s From Hell’ (Napalm Records), dat eerder dit jaar op de markt werd gebracht, het meest recente is.

Het Zweedse Dynazty is er sinds 2007 en kiest voor een stevige mix van heavy metal, power metal en hard rock. De discografie van dit gezelschap telt ondertussen zes full-albums, maar ook van deze band is er begin april nieuw werk in de winkelrekken te vinden. ‘The Dark Delight’ wordt dus net op tijd op de markt gebracht om ook van dit zevende album nummers te verwerken in hun live set list.

Het Oostenrijkse Serenity mag de avond afsluiten. Dit gezelschap wordt in België stevig op handen gedragen en eigenlijk wel terecht want hun mix van symphonic metal, power metal en progressive metal is melodieus, krachtig en aanstekelijk tegelijk. De heren hebben ondertussen zeven full-albums op de markt waarvan ‘The Last Knight’ (Napalm Records), dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is. Voeg daaraan toe dat de heren tijdens live concerten steeds garant staan voor iets extra’s en je weet dat een avond Serenity gewoonweg prachtig zal zijn. Wij, van MUSIKA, kunnen het weten, want we werden nog nooit ontgoocheld door deze band.

Meteen niet één, maar vier goede redenen om massaal naar JC De Klinker te Aarschot af te zakken op 8 april. Meer info vind je op https://www.facebook.com/events/de-klinker-club/serenitydynaztyvictoriusad-infinitum-at-de-klinker-aarschot/468327190624094/

Foto’s Serenity @ Le Cercle 2018: Andy Maelstaf.