Taake / Whoredom Rife: Pakt (ep)

‘Pakt’ is de titel van een 10” vinyl die gedeeld wordt door Taake en Whoredom Rife. Beide Noorse black metal bands mogen twee nummers laten horen. Hoest, de man achter Taake, kiest hier voor ‘Ubeseiret’, een gedreven klinkende track waar dreiging en koude duisternis samensmelten die je bijna zeven minuten in de ban houdt. Zijn tweede keuze is een cover van Sister Of Mercy’s ‘Heartland’, een nummer dat eigenzinnig, om niet te zeggen eerder rommelig, wordt opgestart met pakken dreiging en zich langzaam ontvouwt zonder aan dreiging te verliezen en langzaam aan kracht en gedrevenheid wint. Whoredom Rife, een band rond leider multi-instrumentalist V. Einride en vocalist K.R., kiest voor twee eerder traditionele Noorse black metal tracks. ‘From Nameless Pagan Graves’ heeft er meteen een energieke lap op die vol dreiging en koude duisternis gedreven uit de speakers knalt. ‘En lenke smidd i blod’ gaat op dit gedreven elan verder aan een iets gematigder tempo maar daar staat tegenover dat het nummer krachtiger en dreigender klinkt. Zo zorgt dat ervoor dat Whoredom Rife het hier ten huize je dienaar op punten haalt van Taake. ‘Pakt’ is zo een heel leuk hebbeding geworden voor liefhebbers van black metal in het algemeen en voor fans van beide bands in het bijzonder.

Luc Ghyselen (85)

Terratur Possessions

Tracklist: 1. Uneseiret 2. Heartland 3. Fram Nameless Pagan Graves’ 4. En lenke smidd i blod