Magnum op 5 april in het Nederlandse Uden.

Op zondag 5 april is er in het Nederlandse Uden, en meer bepaald in De Pul, een concert voorzien van het Britse Magnum.

Magnum werd in 1975 opgestart door vocalist Bob Catley en gitarist / componist Tony Clarkin. De heren zorgden al vlug voor betrouwbare muzikanten en Magnum was geboren. Muzikaal kiest de band ervoor een mix te verzorgen van hard rock, melodic rock en classic rock dat ze kruiden met snuifjes metal. In 1978 komt een eerste full-album van de band op de markt en sindsdien is het niet meer gestopt voor de band. Of toch, tussen 1995 en 2001 was het een tijdlang op, maar sindsdien doet Magnum gewoon weer verder. Nog steeds zijn Bob Catley en Tony Clarkin de drijvende krachten achter deze band. De nummers die Tony schrijft zijn herkenbaar en dankzij de fenomenale stem van Bob onderscheidt de band zich van tal van (sub)genre genoten. ‘The Serpent Ring’ (Steamhammer / SPV – zie ook onze rubriek “CD Review”), dat eerder dit jaar in de winkelrekken terug te vinden is, is meteen het éénentwintigste (!) full-album van Magnum en nog steeds klinkt de band als al die jaren terug. Dat ze dat nieuwe album in het zonnetje zullen plaatsen staat buiten kijf, maar ook tal van klassiekers uit hun vroegere albums zullen ongetwijfeld aan bod komen.

In ieder geval is dit alleen al voldoende reden om uw tickets zo snel mogelijk te gaan bestellen. Magnum biedt immers live ook nog steeds garantie op een mooi verzorgde show. Meer info omtrent dit concert vind je ongetwijfeld op www.poppodiuminfo.nl

Foto’s Magnum @ De Pul, 2018: Andy Maelstaf.