Lunarsea: Earthling / Terrestre

Lunarsea is een Italiaanse melodic death metal band die zich al roert sinds 2003. Na twee demo’s werd in 2006 met ‘Hydrodynamic Wave’ een eerste full-album gepresenteerd. Met ‘Earthling / Terrestre’ is het gezelschap toe aan album nummer vier. Het huidige viertal – Alessandro Iacobellis (harsh vocals), Cristian Antolini (bass, clean vocals), Fabiano Romagnoli (gitaar, synthesizer) en Andrea Miazzetto (drums, synthesizer) – zorgen voor tien mooi opgebouwde songs waarin kracht en melodie mooi samensmelten. Extra gasten zorgden voor wat extra accenten: Dario Tartagni (keyboards, synthesizer), Valentina Gargano (vocals op ‘Helical Stalemate’) en Emanuele Casali (keyboards solo tijdens ‘Helical Stalemate’). En alhoewel het geheel best mag gehoord worden is het niet zo dat we overdonderd worden door Lunarsea. Het gezelschap blijft heel mooi binnen de lijntjes kleuren van het (sub)genre. Het feit dat de heren nogal veel gebruik maken van synthesizers, zorgt er ook voor dat het geheel vrij gepolijst over komt: de ruwe en / of rauwe randjes worden er vakkundig door weg gevlakt. En als we dan ook nog niet volledig overtuigd zijn van de harsh vocals, zorgt dit ook voor minder beleving. Slecht of minderwaardig zullen we dit nieuwe werkstuk van Lunrasea zeker niet noemen, maar we moeten wel toegeven dat we iets meer hadden verwacht van een band die aan zijn vierde full-album toe is. Daar er ook geen van de songs echt bovenuit steekt, blijft dit dus middelmaat troef. Goed om eens gehoord te hebben, en de nummers mogen nog wel eens terug keren als achtergrondmuziek, maar echt overtuigen doet deze ‘Earthling / Terrestre’ niet om internationaal voor een grote doorbraak te zorgen.

Luc Ghyselen (68)

Punishment 18 Records

Tracklist: 1. Light Hearted In An Ergonomic Resin 2. The Earthling 3. In Expectance 4. Helical Stalemate 5. Aqueducts 6. Humanoid, Mannequinn, Androgyne 7. Polar Covalent Bond 8. The Fourth Magnetar 9. Mi Suthina 10. Pi (Outro)