Sonny Landreth: Blacktop Run

De Amerikaanse gitarist Sonny Landreth is een van de absolute toppers op zijn instrument en al zeker als hij de “slide” hanteert. Absolute toppers als Eric Clapton schatten de man erg hoog in (“Sonny Landreth is probably the most underestimated musician on the planet, and also probably one of the most advanced”) en wie zijn wij dan om het tegendeel te beweren. Met ‘Blactop Run’ komt de man met de opvolger van zijn ‘Bound By The Blues’-album uit 2015, een album waarmee hij twee “back to back blues awards” mee won: “Best Guitarist” en “Best Blues Album”. Samen met zijn begeleiders – David Ranson (bass), Brian Brignac (drums) en Steve Conn (keyboards) – loodst Sonny Landreth ons hier doorheen tien nieuwe nummers waarin blues zowel als basis wordt gebruikt als het de hoofdrol speelt. Maar ook knipogen richting pop, rock, zydeco en de befaamde New Orleans Beat zijn hem niet vreemd. Dit zorgt uiteindelijk voor een erg onderhoudend album met knap opgebouwde en gearrangeerde nummers. Helaas ook zonder echte uitschieters, al zijn dieptepunten in de verste verte niet te bespeuren, zodat het album in zijn geheel gemakkelijk te beluisteren valt. Het nadeel is wel dat je nergens echt van opveert of op het puntje van je stoel gaat zitten. We moeten wel heel eerlijk toegeven dat dit muziek is dat veel te weinig aan bod komt op onze nationale radiostations. Het zou voor pakken verademing kunnen zorgen.

Luc Ghyselen (78)

Provogue / Mascot Label Group PRD 75821

Tracklist: 1. Blacktop Run 2. Lover Dance With Me 3. Mule 4. Groovy Goddess 5. Somebody Gotta Make A Move 6. Beyond Borders 7. Don’t Ask Me 8. The Wilds Of Wonder 9. Many Worlds 10. Something Grand