Dirty Shirley: Dirty Shirley

Frontiers Records label baas Serafino Perugino heeft een neus om succesvolle projecten / bands te lanceren. Zo zie ik in ieder geval de samenwerking onder de naam Dirty Shirley. Gitarist George Lynch is je waarschijnlijk bekend van bijvoorbeeld Dokken en / of Lynch Mob. Dino Jelusic is hier de vocalist van dienst en hij maakt eigenlijk ook al het mooie weer bij zijn eigen band Animal Drive. De strakke basis wordt hier aangeleverd door bassist Trevor Roxx en drummer Will Hunt. Maar het zijn vooral gitarist George en vocalist Dino die hier met de meeste aandacht gaan lopen. George Lynch tekende voor de songs die een mix vormen van classic rock, hard rock en heavy metal, terwijl de vocalen van Dino als schitterend kunnen bestempeld worden. Op tijd en stond denkt ondergetekende aan de gloriedagen van vocalisten als Ronnie James Dio of David Coverdale. En als de nummers dan ook nog eens goed gearrangeerd werden en die nagenoeg vlekkeloos worden vertolkt, verkrijg je een een schitterende combinatie. Dit alles is hier voor handen en vooral de gedreven energieke uptempo nummers kan ondergetekende zich echt uitleven. De medium tempo nummers en de ballades zijn eigenlijk ook meer dan OK, maar doen me net iets minder. Gelukkig worden die dan meestal wel gered door de superbe vocalen of door een schitterende gitaarsolo of door het samenspel van beiden (een goed voorbeeld hiervan verkrijg je tijdens ‘The Voice Of A Soul’). Dat we de cover van dit album maar zwakjes vinden, doet – gelukkig! – niets af van de muzikale kwaliteit. Ik ben dan ook benieuwd of dit een eenmalig project is of dat men dit ook live wil gaan promoten.

Luc Ghyselen (85)

Frontiers Records FRCD 1004

Tracklist: 1. Here Comes The King 2. Dirty Blues 3. I Disappear 4. The Dying 5. Last Man Standing 6. Siren Song 7. The Voice Of A Soul 8. Cold 9. Escalator To Purgatory 10. Higher 11. Grand Master