Passion: Passion

Met de grote rockbands van de jaren tachtig en negentig als inspiratie (lees AC/DC, Aerosmith, Kiss, Danger Danger, Foreigner, Journey, Ratt, Van Halen en dergelijke), ontstond in 2017 bij Daniel Rossall (a.k.a. Lion Ravarez), zanger van Night By Night, het idee om een nieuwe band te vormen. Hij maakte een nummer die een samensmelting van de klassieke hardrock van begin jaren negentig met de AOR van de jaren tachtig was. Rossall besloot een aantal van de demo’s waar hij aan werkte naar Frontiers te sturen, waar deze enthousiast ontvangen werden. Dit stimuleerde hem zo om een heel album met materiaal te maken. Het lijkt erop hij goed naar zijn grote voorbeelden geluisterd heeft, toen hij de tien nummers van dit album schreef. Alhoewel de man nagenoeg alle instrumenten zelf ingespeeld heeft op dit album, is Passion wel degelijk een band. Even overlopen: vocalist Lion Ravarez, bassist en backing vocalist Weston James Jr., gitarist en tevens backing vocalist Chance Vanderlain en Bobby Laker op de drum. De opener ‘Intensity’ is meteen de eerste knipoog naar Creatures Of The Night van KISS, maar het nummer is iets intensiever. De vocalen hebben bij momenten iets van Paul Stanley’s timbre in zich. Er vallen grote namen. Zo ook bij deze midtempo opvolger ‘Trespass On Love’, waar de heren de mosterd bij Def Leppard gehaald hebben. Twee charismatische nummers die de start van het album ten goede komen en eigenlijk gaat die vibe nooit echt weg. Of het ook grootser kan? Tuurlijk. De bombastische drumslagen bij het begin van ‘Too Bad For Baby’ tonen dat aan. Sleaze ten top, op een gezapig ritme dat uitnodigend doorgaat om te shaken. Het achtergrondkoor zorgt voor een vol geluid bij deze Kiss-achtige ‘Lost In The Dark’. De trage maar groovy nummers ‘Back’ en ‘We Do What We Want’ worden tussenin met wat sleazy rock van ‘Victims Of Desire’ aangevuld. Beetje buienbeentje is ‘Built To Please’ met een psychedelische ondertoon en een haast smekend refrein. We gaan de grote Australische voorbeelden achterna met het onvervalste ‘She Bites Hard’, een stevige en klassieke AC/DC-rocker, om met het bombastisch rocknummer ‘Big Game’ af te sluiten. De heren van het Britse melodieuze rockgezelschap weten de sound en energie te behouden gedurende de veertig minuten van het album. Dat ze de clichés van de grote jongens van de AOR en classic rock van eighties achterna gaan is wel duidelijk, maar deze moderne versie bewijst dat de formule niets aan kracht verloren is.

Rocking Klingon (82)

Frontiers Records FRCD 1006

Tracklist: 1. Intensity 2. Trespass On Love 3. Too Bad For Baby 4. Lost In The Dark 5. Back 6. Victims Of Desire 7. We Do What We Want 8. Built To Please 9. She Bites Hard 10. Big Game