Giöbia: Plasmatic Idol

Is space rock of acid rock je ding? Check dan alvast eens ‘Plasmatic Idol’ van Giöbia dat je op een eigenzinnige trip meeneemt doorheen ruimte en psychedelica. Extra geest verruimende middelen heb je alvast niet nodig om in hogere sferen te raken. Acht nummers lang wordt je meegenomen door het gezelschap op hun zwevende ruimtetrip. Het geheel doet in de verte wat denken aan Hawkwind, maar mist toch de kracht en de bezieling die de nummers van deze legendarische Britse band wel kenmerkten. Door het feit dat de meeste nummers geen vocalen kennen, klinkt Giöbia natuurlijk ook anders. Zelf zijn we niet echt onder de indruk van het aangebodene en we laten een echte beoordeling dan ook over aan kenners van dit soort muziek. En daar we zelf niet in hogere sferen raken door geestverruimende middelen, blijft de muziek van Giöbia ook niet echt nazinderen. Dit is goed om eens gehoord te hebben, maar er echt bij stil staan doen we niet. Naar onze smaak is er dan ook nog pakken werk aan de winkel vooraleer Giöbia ons daadwerkelijk over de streep zal trekken. ‘Plasmatic Idol’ is een goedbedoelde poging daartoe, maar zal enkel zijn weg vinden naar fervente liefhebbers van acid rock en / of space rock .

Luc Ghyselen (62)

Heavy Psych Sounds HPS 113

Tracklist: 1. Parhelion 2. In The Dawn Light 3. Plasmatic Idol 4. Haridwar 5. The Escape 6. Far Behind 7. Heart Of Stone 8. The Mirror House