Sargeist: Death Veneration (ep)

Een jaartje na de release van hun laatste album ‘Unbound’ laten de Finnen van Sargeist nog een klein ep’tje op ons los. Met amper twintig minuten speeltijd is ‘Death Veneration’ een zoethoudertje, dat ons meer werk brengt in de stijl van de voorgaande albums: degelijke straightforward black metal met een stevige knipoog naar het atmosferische, DSBM en het mistroostig soort black metal dat ook in Vlaanderen erg in trek was in de jaren negentig en de nillies. Dat hoor je zeer op ‘To Make Wolves Of Men’ en ‘Death Veneration’. Ook op ‘To Feast On Astral Blood’ zijn het de zachtere gitaren die, bijna vanop de achtergrond, het gitzwarte een beetje breken en een meer emotionele toets aan de compositie toevoegen. ‘Lunar Curse’ is dan meer oldschool de hele tijd “buzze geven” in een luguber toontje met weinig variatie, maar voor elk wat wils.

Sam Bruynooghe (80)

W.T.C. Productions

Tracklist: 1. To Make Wolves Of Men 2. To Feast On Astral Blood 3. Lunar Curse 4. Death Veneration