Oilsjt Omploft is er dit jaar op zaterdag 21 maart!

Oilsjt Omploft is er dit jaar voor de elfde maal. In een organisatie van Rock ‘n Load Concerts vzw en vzw Hambiance kan je op 21 maart terecht in de St.-Annazaal te Aalst voor een stevig feestje met negen bands. Opnieuw wordt een mix van punk / hardcore bands en metal bands op een en dezelfde affiche geplaatst. De deuren gaan er open rond 14.00 uur en de eerste band mag je een half uurtje later al op het podium verwachten.

Bezette Stad mag de debatten openen. Dit gezelschap kiest voor een mix van hardcore, punk en D-Beat en zou op Oilsjt Omploft voor een allereerste live concert staan.

Speed Queen kennen we bij MUSIKA al een tijdje. De band is actief sinds 2014 en zorgt voor een knappe mix van heavy metal en speed metal. Met de ep ‘King Of The Road’ (2017) zorgde het vijftal voor een aangenaam zes tracks tellend schijfje dat ook nu nog zijn weg vindt in onze cd-speler. Tijdens live concerten krijg je er een pak enthousiasme en energie extra bij.

Reproach is ook al een Belgisch gezelschap. De heren staan garant voor een mix van hardcore en punk en hebben bij ons weten met ‘The Bitter End’ (2011) een full-album op de markt.

Ook al uit België is Bütcher, een band uit het Antwerpse die 2002 werd opgestart, het een vijftal jaartjes uit hield om sinds 2014 terug volle kracht vooruit te gaan. Sinds die heropstart zorgde het gezelschap reeds voor twee full-albums en het meest recente, ‘666 Goats Carry My Chariot’ vinden we bij MUSIKA ronduit heel sterk. Ook live weet dit gezelschap ons steeds te bekoren met hun agressieve en krachtige sound die energie en gedrevenheid uitstraalt.

Victims komt dan weer uit Zweden alwaar de band in 1997 werd opgestart. Dit gezelschap zorgt voor een mix van hardcore, punk en D-beat. In de discografie van deze band vind je o.a. zeven full-albums waarvan ‘The Horse And Sparrow Theory’ uit 2019 het meest recente is.

Het Britse Doom staat niet voor het muziekgenre maar wel voor een mix van hardcore en punk. Een eerste teken van leven van dit gezelschap was er tussen 1987 en 1990. In 1992 werd de band nieuw leven ingeblazen, maar in 2005 leek het liedje toch uitgezongen. Sinds 201o is de band terug actief. In de discografie van deze heren kan je o.a. vijf full-albums vinden.

Xentrix is een Britse tharsh metal band die in 1985 van start ging als Sweet Vengeance. In 1988 werd de naam gewijzigd. Vier full-albums werden op de markt gebracht vooraleer de band er in 1997 mee ophield. Daarna bleef het stil rond Xentrix tot in 2013 (er was wel een korte heropleving tussen 2005 en 2006) en sindsdien is men terug van weg geweest. Het meest recente full-album van de band, ‘Bury The Pain’ kan je sinds begin juni 2019 in de winkelrekken vinden en het geeft aan dat de band duidelijk terug is.

Wolfbrigade is afkomstig uit Zweden en zorgt voor een mix van hardcore, punk en crust. In 1995 ging men voor het eerst van start als Wolfpack. Een eerste einde voor de band was er in 2004. Een tweede periode van activiteit is er tussen 2007 en 2012. En sinds 2014 is men voor de derde keer uit de startblokken geschoten. Onder de naam Wolfbrigade kan je zeven full-albums op de markt vinden waarvan ‘The Enemy: Reality’ uit 2019 het meest recente is.

Onslaught mag deze editie afsluiten. Deze Britse band ging in 1982 van start en hield het in 1991 voor gezien na een pak demo, een drietal ep’s en evenveel full-albums. Sinds 2004 is Onslaught terug actief en dat leverde ondertussen opnieuw drie heel goed ontvangen full-albums op. Liefhebbers van thrash metal wrijven zich nu al in de handen want tijdens live concerten is de band op zijn best.

Zo hebben wij van MUSIKA je alvast voldoende redenen gegeven om je ticket(s) te gaan bestellen voor deze editie van Oilsjt Omploft. Meer info omtrent dit festival vind je alvast op www.oilsjtomploft.be